Printer Friendly Version 13.05.2022 – Амбасадор Ж. Јовић разговарао са представницима Научно технолошког парка из Ниша и Софије @ 13 May 2022 01:12 PM

Данас у Софији, Амбасадор Ж. Јовић присустовао је радном састанку руководилаца Научно-технолошког парка (НТП) из Ниша и НТП из Софије. Представници наведених институција су иницијално остварили контакт и отпочели сарадњу на Бизнис форуму Бугарска-Србија, који је јуна месеца прошле године организовала Амбасада Р. Србије у Софији.

Данашњим састанком, потврђен је обострани интерес за што хитније успостављање сарадње, а на реализацији како заједничких тако и појединачних пројеката, у домену иновација и поспешивања активности и услуга, за старап и технолошке компаније (изградња иновационог екосистема), као и на пољу технолошког трансфера и правне заштите.

Амбасадор Јовић је поздравио показану иницијативу и свест обе стране о корисности сарадње и заједничког коришћења свих расположивих ресурса. Такође, указао је на велики значај размене искустава, као и размене кадрова, чиме би се у још већој мери побољшали укупни, пре свега интелектуални потенцијали. Поред наведеног, амбасадор је указао и да ће Амбасада  Републике Србије у Софији, у складу са расположивим могућностима, дати пуну подршку и максимално се укључити у све даље активности, у којима је то у интересу оба НТП.