Printer Friendly Version 11.05.2022 – Ambasador Ž. Jović razgovarao sa MIP SR Nigerije Džefrijem Onjeamom @ 12 May 2022 09:50 AM

Ambasador Ž. Jović prisustvovao je svečanom koktelu u organziaciji Ambasada SR Nigerije u Bukureštu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva R. Bugarsku, i Ambasade Kraljevine Maroka,  u čast posete MIP SR Nigerije Bugarskoj.

U okviru navedene posete MIP SR Nigerije, Dž. Onjeama održao je predavanje na temu „Jačanja otpornosti u ishrani i bezbednosti hrane na afričkom kontinentu“, koju je inicirala Afrička Unija, u cilju predstavljanja modaliteta za jačanje poljoprivredno-prehrambenih sistema, sistema zdravstvene i socijalne zaštite za ubrzanje razvoja ljudskog, društvenog i ekonomskog kapitala u Africi.

Ambasador Jović je razgovarao sa MIP SR Nigerije, sa kojim je konstatovana odlična bilateralna saradnja Srbije i Nigerije, ali i velike mogućnosti za produbljivanje iste, posebno u sferi prehrambene intustrije i energetike. Takođe, tokom razgovora, MIP Onjeama je preneo ambasadoru da se uskoro očekuje i otvaranje Ambasade Nigerije u Beogradu, što će biti još jedan dokaz jačanja prijateljstva dve države i intenziviranja dijaloga na svim nivoima.