Printer Friendly Version 11.05.2022 – Амбасадор Ж. Јовић разговарао са МИП СР Нигерије Џефријем Оњеамом @ 12 May 2022 09:48 AM

Амбасадор Ж. Јовић присуствовао је свечаном коктелу у органзиацији Амбасада СР Нигерије у Букурешту, која на нерезиденцијалној основи покрива Р. Бугарску, и Амбасаде Краљевине Марока,  у част посете МИП СР Нигерије Бугарској.


У оквиру наведене посете МИП СР Нигерије, Џ. Оњеама одржао је предавање на тему „Јачања отпорности у исхрани и безбедности хране на афричком континенту“, коју је иницирала Афричка Унија, у циљу представљања модалитета за јачање пољопривредно-прехрамбених система, система здравствене и социјалне заштите за убрзање развоја људског, друштвеног и економског капитала у Африци.

Амбасадор Јовић је разговарао са МИП СР Нигерије, са којим је констатована одлична билатерална сарадња Србије и Нигерије, али и велике могућности за продубљивање исте, посебно у сфери прехрамбене интустрије и енергетике. Такође, током разговора, МИП Оњеама је пренео амбасадору да се ускоро очекује и отварање Амбасаде Нигерије у Београду, што ће бити још један доказ јачања пријатељства две државе и интензивирања дијалога на свим нивоима.