Printer Friendly Version 04.05.2022 – Ambasador Jović posetio kompaniju „KCM“ u Plovdivu @ 4 May 2022 02:38 PM

Ambasador Jović danas je posetio najveću kompaniju u Bugarskoj (Plovdiv), iz oblasti obojenih metala (proizvodnja i prerada cinka, olova, srebra i zlata).

Radi se o kompaniji „KCM“, koja je do 2000. godine bila u državnom vlasništvu, od kada postaje potpuno privatna. Inače, celokupna vlasnička struktura je u rukama bugarskih državljana, a u dve odvojene celine (uključujući i rudnike), zaposleno je oko 3700 ljudi. Shodno činjenici da je u svom radu ova kompanija orjentisana i ka srpskom tržištu, u smislu i uvoza i izvoza, kako bi se u novonastalim okolnostima sagledale mogućnosti za čvršću i intenzivniju saradnju, ambasador se sastao sa najužim rukovodstvom kompanije, Rumenom Conevim, gen. direktorom i predsednikom borda direktora, i Ivanom Dobrevim, izvršnim direktorom, kao i sa nekoliko najbližih njihovih saradnika.
Takođe, ova prilika je iskorišćena da se sa rukovodstvom „KCM“ poveže rukovodstvo fabrike akumulatora 'Black Horse' iz Sombora, Petar Miljković i Oracio Sartori, u kojoj je trenutno zaposleno više od 80 građana Republike Srbije, kako bi se omogućile sirovine neophodne za dalji rad fabrike.