Printer Friendly Version 04.05.2022 – Амбасадор Јовић посетио компанију „KCM“ у Пловдиву @ 4 May 2022 02:36 PM

Амбасадор Јовић данас је посетио највећу компанију у Бугарској (Пловдив), из области обојених метала (производња и прерада цинка, олова, сребра и злата).

Ради се о компанији „KCM“, која је до 2000. године била у државном власништву, од када постаје потпуно приватна. Иначе, целокупна власничка структура је у рукама бугарских држављана, а у две одвојене целине (укључујући и руднике), запослено је око 3700 људи. Сходно чињеници да је у свом раду ова компанија орјентисана и ка српском тржишту, у смислу и увоза и извоза, како би се у новонасталим околностима сагледале могућности за чвршћу и интензивнију сарадњу, амбасадор се састао са најужим руководством компаније, Руменом Цоневим, ген. директором и председником борда директора, и Иваном Добревим, извршним директором, као и са неколико најближих њихових сарадника.
Такође, ова прилика је искоришћена да се са руководством „КЦМ“ повеже руководство фабрике акумулатора 'Black Horse' из Сомбора, Петар Миљковић и Орацио Сартори, у којој је тренутно запослено више од 80 грађана Републике Србије, како би се омогућиле сировине неопходне за даљи рад фабрике.