Printer Friendly Version 18.04.2022 - Ambasador Željko Jović prisustvovao tradicionalnoj iftarskoj večeri @ 19 April 2022 01:31 PM

U rezidenciji ambasadorke Kraljevine Maroka, ambasador Jović sinoć je prisustvovao tradicionalnoj iftarskoj večeri, svečanom činu obeležavanja Ramadana, muslimanskog praznika koji se u Bugarskoj posebno uvažava, zbog velikog broja pripadnika ove religije koji ovde živi.

Večeru je organizovala ambasadorka Maroka, a istoj su pored ambasadora Jovića prisustvovali i ambasadori BiH, Egipta i Kazahstana, kao i predsednik partije DPS (koja uglavnom okuplja Bugare, turskog etničkog porekla), Mustafa Karadaji i visoka funkcionerka iste partije, inače poslanica u Parlamentu R. Bugarske, Imren Mehmedova.

U posebnom razgovoru sa Karadajiem i Mehmedovom, ambasador je naglasio dobre odnose dve države, kao i sličnosti koje nas vezuju, pored ostalog i miran i plodotvoran suživot hrišćana i muslimana, koji može biti primer i za druge regione u svetu, ali i u velikoj meri uticati na dalje produbljivanje ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske.