Printer Friendly Version 18.04.2022 - Амбасадор Жељко Јовић присуствовао традиционалној ифтарској вечери @ 19 April 2022 01:29 PM

У резиденцији амбасадорке Краљевине Марока, амбасадор Јовић синоћ је присуствовао традиционалноj ифтарској вечери, свечаном чину обележавања Рамадана, муслиманског празника који се у Бугарској посебно уважава, због великог броја припадника ове религије који овде живи.

Вечеру је организовала амбасадорка Марока, а истој су поред амбасадора Јовића присуствовали и амбасадори БиХ, Египта и Казахстана, као и председник партије ДПС (која углавном окупља Бугаре, турског етничког порекла), Мустафа Карадаји и висока функционерка исте партије, иначе посланица у Парламенту Р. Бугарске, Имрен Мехмедова.

У посебном разговору са Карадајием и Мехмедовом, амбасадор је нагласио добре односе две државе, као и сличности које нас везују, поред осталог и миран и плодотворан суживот хришћана и муслимана, који може бити пример и за друге регионе у свету, али и у великој мери утицати на даље продубљивање укупних билатералних односа Србије и Бугарске.