Printer Friendly Version 21.03.2022 – Ambasador Jović prisustvovao otvaranju 15. Zimske škole diplomatije @ 22 March 2022 07:40 AM

Ambasador Jović danas je u gradu Sandanski posetio ućesnike 15. Zimske škole diplomatije, koja je organizovana od strane Diplomatskog instituta MIP RB u saradnji sa Hanns-Seidel fondacijom.

Na navedenom skupu učestvovao je i službenik MSP R. Srbije, Lazar Vukadinović, a poseban doprinos, direktnim obraćanjem i prisustvom na nekoliko radionica, dala je i amb. Marina Jovićević, direktorka Diplomatske akademije MSP. Poseta amb. Jovićević je iskorisćena i da se sa rukovodstvom Diplomatskog instituta RB, pre svega sa direktorkom istog, Tanjom Mihajlovom, uspostavi čvršća saradnja, kao i da se razmotre konkretne ideje i predlozi, koji će biti od obostrane koristi.

Tokom pomenute posete amb. Jovića, održan je i kraći sastanak, kojem su pored amb Jovićević i direktorke Mihajlove prisustvovali i Slavčo Nejkov, ekspert iz oblasti energetike, direktor bugarskog Instituta za energetski menadzment (EMI) i regionalni direktor Fondacije Hans Siedel Stiftung, dr. Klaus Fiesinger, na kojem su utvrdjeni pravci potencijalne buduće zajedničke saradnje.