Printer Friendly Version 21.03.2022 – Амбасадор Јовић присуствовао отварању 15. Зимске школе дипломатије @ 22 March 2022 07:38 AM

Амбасадор Јовић данас је у граду Сандански посетио ућеснике 15. Зимске школе дипломатије, која је организована од стране Дипломатског института МИП РБ у сарадњи са Ханнс-Сеидел фондацијом.

На наведеном скупу учествовао је и службеник МСП Р. Србије, Лазар Вукадиновић, а посебан допринос, директним обраћањем и присуством на неколико радионица, дала је и амб. Марина Јовићевић, директорка Дипломатске академије МСП. Посета амб. Јовићевић је искорисћена и да се са руководством Дипломатског института РБ, пре свега са директорком истог, Тањом Михајловом, успостави чвршћа сарадња, као и да се размотре конкретне идеје и предлози, који ће бити од обостране користи.

Током поменуте посете амб. Јовића, одржан је и краћи састанак, којем су поред амб Јовићевић и директорке Михајлове присуствовали и Славчо Нејков, експерт из области енергетике, директор бугарског Института за енергетски менадзмент (ЕМИ) и регионални директор Фондације Ханс Сиедел Стифтунг, др. Клаус Фиесингер, на којем су утврдјени правци потенцијалне будуће заједничке сарадње.