Printer Friendly Version 12.03.2022 - Poseta Opštinama Sevlievo, Trojan i Aprilci @ 14 March 2022 12:38 PM

Ambasador Jović posetio je dve oblasti centralne Bugarske, Loveč i Gabrovo. Tom prilikom sastao se sa predsednikom Opštine Sevlievo (Oblast Gabrovo), Ivanom Ivanovim, sa kojim je obišao nekoliko sela i mesnih zajednica, kao i lovno gazdinstvo Rosica. Ivanov je ambasadora upoznao sa istorijom i turističkim potencijalima ovih oblasti, koje inače zovu "malom Švajcarskom". Sevlievo, gradić sa oko 25,000 stanovnika, gotovo da nema nezaposlenih, pre svega zbog izuzetno razvijene industrije.

S tim u vezi, ambasador je tokom posete ovom regionu, realizovao i sastanak sa direktorom kompanije Ideal Standard Vidima (čuvene i u Srbiji po svojim keramičkim proizvodima i sanitarijama), a detaljno je informisao sve sagovornike o svim rezultatima koje je Srbija ostvarila u proteklom periodu, te je ukazao na potencijale za razvoj saradnje u brojnim oblastima.

Takođe, ambasador se sastao i sa predsednicom Opštine Trojan kao i sa predsednikom Opštine Aprilci, a na veliki pravoslavni praznik, Todorovdan, zajedno sa lokalnim vlastima, prisustvovao je tradicionalnoj trci konja u mestu Aprilci.