Printer Friendly Version 12.03.2022 - Посета Општинама Севлиево, Тројан и Априлци @ 14 March 2022 12:36 PM

Амбасадор Јовић посетио је две области централне Бугарске, Ловеч и Габрово. Том приликом састао се са председником Општине Севлиево (Област Габрово), Иваном Ивановим, са којим је обишао неколико села и месних заједница, као и ловно газдинство Росица. Иванов је амбасадора упознао са историјом и туристичким потенцијалима ових области, које иначе зову "малом Швајцарском". Севлиево, градић са око 25,000 становника, готово да нема незапослених, пре свега због изузетно развијене индустрије.

С тим у вези, амбасадор је током посете овом региону, реализовао и састанак са директором компаније Идеал Стандард Видима (чувене и у Србији по својим керамичким производима и санитаријама), а детаљно је информисао све саговорнике о свим резултатима које је Србија остварила у протеклом периоду, те је указао на потенцијале за развој сарадње у бројним областима.

Такође, амбасадор се састао и са председницом Општине Тројан као и са председником Општине Априлци, а на велики православни празник, Тодоровдан, заједно са локалним властима, присуствовао је традиционалној трци коња у месту Априлци.