Printer Friendly Version 08.03.2022 - Konferencija Nasilje u porodici i društvu - prevencija i mehanizmi zaštite @ 8 March 2022 12:13 PM

     Na dan kada se svečano obeležava Dan žena, 8. mart, u organizaciji Konrad Adenauer fondacije, više organizacija žena iz Bugarske, u Sofiji je održana Konferencija Nasilje u porodici i društvu - prevencija i mehanizmi zaštite.

   Na konferenciji su razmotreni aktuelni trendovi u društvu, pre svega oni sa negativnom konotacijom i u vezi sa zabeleženim dramatičnim porastom nasilja nad ženama. S tim u vezi, ukazano je na potrebu daljeg zajedničkog rada na iznalaženju načina da se obezbedi ne samo adekvatna zaštita žena nego i stvaranje društvene klime koja bi doprinela smanjenju svih devijantnih pojava kada je u pitanju nasilje nad ženama.

     Organizatori skupa posebno su pozdravili prisustvo ambasadora Jovića, kao predstavnika države Srbije, koja je među prvim potpisnicima Istanbulske konvencije. Na samoj konferenciji, prisustvovali su najviši predstavnici policije i pravosuđa Republike Bugarske, kao i Ombudsman i zamenik predsednika Parlamenta R. Bugarske.