Printer Friendly Version 08.03.2022 - Конференција Насиље у породици и друштву - превенција и механизми заштите @ 8 March 2022 11:59 AM

   На дан када се свечано обележава Дан жена, 8. март, у организацији Конрад Аденауер фондације, више организација жена из Бугарске, у Софији је одржана Конференција Насиље у породици и друштву - превенција и механизми заштите.

      На конференцији су размотрени актуелни трендови у друштву, пре свега они са негативном конотацијом и у вези са забележеним драматичним порастом насиља над женама. С тим у вези, указано је на потребу даљег заједничког рада на изналажењу начина да се обезбеди не само адекватна заштита жена него и стварање друштвене климе која би допринела смањењу свих девијантних појава када је у питању насиље над женама.

     Организатори скупа посебно су поздравили присуство амбасадора Јовића, као представника државе Србије, која је међу првим потписницима Истанбулске конвенције. На самој конференцији, присуствовали су највиши представници полиције и правосуђа Републике Бугарске, као и Омбудсман и заменик председника Парламента Р. Бугарске.