Printer Friendly Version 27.01.2022 - Obeležavanje dana Sv. Save u Ambasadi R. Srbije u Sofiji @ 27 January 2022 01:02 PM

Ambasada R. Srbije u Sofiji danas je svečano obeležila Sv. Savu. Od ove godine, započeta je praksa dodele zahvalnica, jedne srpskom državljaninu koji živi i radi u Bugarskoj a druge bugarskom državljaninu. Zahvalnice su dodeljene i dodeljivaće sa za ukupan odnos pojedinca prema Ambasadi Srbije u Sofiji, državi Srbiji i narodu i nasledstvu srpskom, kao i za primer koji su konkretni pojedinci dali u prethodnoj godini, svojim milosrđem, ljubavlju i brigom za slabije, bolesne i siromašne. Ovogodišnji dobitnici su Danijel Radulović, direktor Cepter kompanije u Bugarskoj i vladika Polikarp, vikarni sofijski episkop.
Ovom prilikom, kompanija Cepter je uručila donaciju, prečišćivače vazduha, Centru za specijalnu rehabilitaciju i inkluziju dece sa posebnim potrebama u Elin Pelinu. Zbog odsustva direktorke Centra, Eli Cvetanove, donaciju je primio otac Serafim, iguman Kremikovskog manastira.