Printer Friendly Version 27.01.2022 - Обележавање дана Св. Саве у Амбасади Р. Србије у Софији @ 27 January 2022 01:01 PM

Амбасада Р. Србије у Софији данас је свечано обележила Св. Саву. Од ове године, започета је пракса доделе захвалница, једне српском држављанину који живи и ради у Бугарској а друге бугарском држављанину. Захвалнице су додељене и додељиваће са за укупан однос појединца према Амбасади Србије у Софији, држави Србији и народу и наследству српском, као и за пример који су конкретни појединци дали у претходној години, својим милосрђем, љубављу и бригом за слабије, болесне и сиромашне. Овогодишњи добитници су Данијел Радуловић, директор Цептер компаније у Бугарској и владика Поликарп, викарни софијски епископ.
Овом приликом, компанија Цептер је уручила донацију, пречишћиваче ваздуха, Центру за специјалну рехабилитацију и инклузију деце са посебним потребама у Елин Пелину. Због одсуства директорке Центра, Ели Цветанове, донацију је примио отац Серафим, игуман Кремиковског манастира.