Printer Friendly Version 18.12.2021. Poseta Opštinama Kostinbrod i Petrač @ 20 December 2021 07:52 AM

Ambasador Jović posetio je Opštine Kostinbrod i Petrač, gde je u društvu gradonačelnika pomenutih opština dočekao predsednicu Opštine Babušnica, Ivanu Stojičić, druge predstavnike ove srpske opštine i decu iz Kud "Dom kulture Babušnica".

Delegacija iz Srbije boravi u Bugarskoj na završnim manifestacijama u sklopu realizacije zajedničkog transgraničnog projekta sa pomenute dve bugarske opštine, koji finansira EU. Na završnoj priredbi, deca iz Srbije i Bugarske predstavila su se spletom igara iz više krajeva dve države, a prikazane su i narodne nošnje, kupljene sredstvima dobijenim ovim projektom.

U svom obraćanju okupljenima, ambasador Jović je naglasio neophodnost i važnost ovakvih aktivnosti, koje doprinose čvršćem povezivanju lokalnih samouprava Srbije i Bugarske, i primer su i za ostale nivoe vlasti i sve državne institucije, kako se uspešno i kvalitetno može sarađivati. Ambasador je napomenuo da je još važnije da se na ovaj način pre svega spajaju mladi, bez čije rešenosti da na ovim prostorima ostanu, neće biti ni jedne ni druge države. Odatle, istakao je amb. Jović, naša je dužnost da intenzivno radimo na stvaranju uslova da oni izrastu u vaspitane, odgovorne i vredne ljude, koji će imati želju da ostanu na našem prelepom Balkanu i koji će biti dovoljno široki da žive, rade i zajedno stvaraju jednu novu i lepšu budućnost.