Printer Friendly Version 18.12.2021. Посета Општинама Костинброд и Петрач @ 20 December 2021 07:51 AM

Амбасадор Јовић посетио је Општине Костинброд и Петрач, где је у друштву градоначелника поменутих општина дочекао председницу Општине Бабушница, Ивану Стојичић, друге представнике ове српске општине и децу из Куд "Дом културе Бабушница".

Делегација из Србије борави у Бугарској на завршним манифестацијама у склопу реализације заједничког трансграничног проjекта са поменуте две бугарске општине, који финансира ЕУ. На завршној приредби, деца из Србије и Бугарске представила су се сплетом игара из више крајева две државе, а приказане су и народне ношње, купљене средствима добијеним овим пројектом.

У свом обраћању окупљенима, амбасадор Јовић је нагласио неопходност и важност оваквих активности, које доприносе чвршћем повезивању локалних самоуправа Србије и Бугарске, и пример су и за остале нивое власти и све државне институције, како се успешно и квалитетно може сарађивати. Амбасадор је напоменуо да је још важније да се на овај начин пре свега спајају млади, без чије решености да на овим просторима остану, неће бити ни једне ни друге државе. Одатле, истакао је амб. Јовић, наша је дужност да интензивно радимо на стварању услова да они израсту у васпитане, одговорне и вредне људе, који ће имати жељу да остану на нашем прелепом Балкану и који ће бити довољно широки да живе, раде и заједно стварају једну нову и лепшу будућност.