Printer Friendly Version 14. decembar 2021. godine Ministar Selaković čestitao novoj šefici bugarske diplomatije @ 14 December 2021 02:44 PM

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku Teodori Genčovskoj povodom stupanja na dužnost ministarke spoljnih poslova Bugarske, i tom prilikom joj poželeo mnogo uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti u interesu njene zemlje i naroda.

„Ponosan sam na činjenicu što su bilateralni odnosi naše dve zemlje vrlo dobri, utemeljeni na osnovama uzajamnog poverenja i uvažavanja, čemu doprinosi intenzivan i sadržajan politički dijalog na visokom i najvišem nivou“, navodi se u čestitki.

Ministar je istakao da je Srbija opredeljena za produbljivanje svestranih odnosa sa Bugarskom u oblastima od zajedničkog interesa, s posebnim naglaskom na ekonomskoj saradnji, koja, prema navodima Selakovića, doprinosi kako građanima naše dve države, tako i stabilnosti i blagostanju regiona.

Takođe, Selaković je u čestitki zahvalio Bugarskoj na celokupnoj podršci koju pruža našoj zemlji u procesu evropskih integracija, kao i na spremnosti i otvorenosti da sa nama podele iskustva iz pristupnog procesa.