Printer Friendly Version 14. децембар 2021. године Министар Селаковић честитао новој шефици бугарске дипломатије @ 14 December 2021 02:43 PM

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је честитку Теодори Генчовској поводом ступања на дужност министарке спољних послова Бугарске, и том приликом јој пожелео много успеха у обављању ове одговорне дужности у интересу њене земље и народа.

„Поносан сам на чињеницу што су билатерални односи наше две земље врло добри, утемељени на основама узајамног поверења и уважавања, чему доприноси интензиван и садржајан политички дијалог на високом и највишем нивоу“, наводи се у честитки.

Министар је истакао да је Србија опредељена за продубљивање свестраних односа са Бугарском у областима од заједничког интереса, с посебним нагласком на економској сарадњи, која, према наводима Селаковића, доприноси како грађанима наше две државе, тако и стабилности и благостању региона.

Такође, Селаковић је у честитки захвалио Бугарској на целокупној подршци коју пружа нашој земљи у процесу европских интеграција, као и на спремности и отворености да са нама поделе искуства из приступног процеса.