Printer Friendly Version Ambasador Ž. Jović prisustvovao godišnjem sastanku međunarodne mreže malih i srednjih preduzeća @ 10 December 2021 09:17 AM

      Dana 09.12.2021. godine, na poziv Bojka Takova, direktora Agencije za promociju malih i srednjih preduzeća RB (BSMEPA),  ambasador Ž. Jović prisustvovao je dvodnevnom, godišnjem sastanku međunarodne mreže malih i srednjih preduzeća (INSME), koji je pod pokroviteljstvom BSMEPA održan u Sofiji.
     Samu konferenciju je otvorio predsednik INSME, Sergio Arzeni, a na istoj su učestovali brojni predstavnici evropskih finansijskih institucija, bankarskog sektora, članovi međunarodne mreže INSME i predstavnici nevladinih organizacija. Međunarodna mreža za mala i srednja preduzeća inace broji 65 članova iz 34 zemlje koji rade u oblasti internacionalizacije, inovacija i transfera tehnologija. Tema ovogodišnjeg skupa i prateće konferencije „Mala i srednja preduzeća – pokretač održivog oporavka“ odnosi se na inovativni i digitalni razvoj malih i srednjih preduzeća i startapa, u kontekstu globalne pandemije Kovid-19, na kojem su održane brojne specijalizovane tribine o poslovanju preduzeća u postkovid periodu.