Printer Friendly Version Амбасадор Ж. Јовић присуствовао годишњем састанку међународне мреже малих и средњих предузећа @ 10 December 2021 09:15 AM

      Дана 09.12.2021. године, на позив Бојка Такова, директора Агенције за промоцију малих и средњих предузећа РБ (БСМЕПА),  амбасадор Ж. Јовић присуствовао је дводневном, годишњем састанку међународне мреже малих и средњих предузећа (ИНСМЕ), који је под покровитељством БСМЕПА одржан у Софији.
      Саму конференцију је отворио председник ИНСМЕ, Сергио Арзени, а на истој су учестовали бројни представници европских финансијских институција, банкарског сектора, чланови међународне мреже ИНСМЕ и представници невладиних организација. Међународна мрежа за мала и средња предузећа инаце броји 65 чланова из 34 земље који раде у области интернационализације, иновација и трансфера технологија. Тема овогодишњег скупа и пратеће конференције „Мала и средња предузећа – покретач одрживог опоравка“ односи се на иновативни и дигитални развој малих и средњих предузећа и стартапа, у контексту глобалне пандемије Ковид-19, на којем су одржане бројне специјализоване трибине о пословању предузећа у постковид периоду.