Printer Friendly Version 01.12.2021 - Амбасадор Жељко Јовић присуствовао је Министарској конференцији о демографској отпорности @ 1 December 2021 11:28 AM

      Данас, у Софији, амбасадор Жељко Јовић присуствовао је Министарској конференцији о демографској отпорности „Обликовање демографске будућности Европе, путеви за напредак друштва у свету брзих демографских промена“, у организацији Популационог фонда Уједињених Нација (UNFPA), коју је отворио Председник Р. Бугарске Р. Радев.
      На конференцији су учестовали бројни представници државних институција, међународних организација, невладиног сектора, академских заједница, пре свега из европских и земаља централне Азије. Из Р. Србије, на овој конференцији присуствовала је делегација српског Министарства за бригу о породици и демографији, на челу са државном секретарком, Милком М. Минић, као и повереница за заштиту равноправности Р. Србије, Бранкица Јанковић.
       Током радних сесија, учесници су разговарали о изазовима и могућностима са којима се државе сусрећу у решавању демографских промена, у циљу смањења неједнакости, осигурања одрживог раста и јачања људског капитала. Такође, учесници су дискутовали о модалитетима унапређења родне равноправности и увођења родно одговорних породичних политика, повезаности демографије и демократије у друштву, као и о иницијативама које се односе на управљање процесом старења становништва.