Printer Friendly Version Poseta Opštini Krdžali u R. Bugarskoj @ 30 November 2021 12:41 PM

   Dana, 30 novembra 2021. godine, ambasador Željko Jović održao je sastanak sa gradonačelnikom Opštine Krdžali, Hasanom Azisom. Tom prilikom, razmotrene su mogućnosti razvoja saradnje između R. Srbije i Opštine Krdžali, na kulturnom i sportskom polju, kao i na ekonomskom planu.
   Gradonačelnik Opštine Krdžali, H. Azis je predstavio aktivnosti i aktuelne projekte Opštine, te prezentovao razvoj privrednog sektora. Istakao je da je u ranijim godinama (2005/2006 god.), najviše bila zastupljena proizvodnja duvana i voća, ali da je u poslednjim godinama, proizvodnja primarno usmerena na auto delove i mašinsku industriju, kao i proizvodnju olova i cinka, dodavši da je stopa nezaposlenosti veoma niska. S tim u vezi, naveo je da se na teritoriji Opštine nalazi 117 sela, u kojima živi oko 130.000 stanovnika, a u gradu Krdžali nastanjeno je 60.000 ljudi. 
     Ambasador Ž. Jović je predstavio aktuelnu poslovnu klimu u R. Srbiji, modalitete i potencijale za ekonomski razvoj, kao i mogućnosti investiranja. Istakao je značaj saradnje između Ambasade i Opštine, pre svega u cilju jačanja ekonomskog potencijala dve zemlje.
      Dogovoreno je da se u narednom periodu izvrši bratimljenje Opštine Krdžali sa jednom od opština u R. Srbiji.