Printer Friendly Version Посета Општини Крџали у Р. Бугарској @ 30 November 2021 12:40 PM

   Дана, 30 новембра 2021. године, амбасадор Жељко Јовић одржао је састанак са градоначелником Општине Крџали, Хасаном Азисом. Том приликом, размотрене су могућности развоја сарадње између Р. Србије и Општине Крџали, на културном и спортском пољу, као и на економском плану.
    Градоначелник Општине Крџали, Х. Азис је представио активности и актуелне пројекте Општине, те презентовао развој привредног сектора. Истакао је да је у ранијим годинама (2005/2006 год.), највише била заступљена производња дувана и воћа, али да је у последњим годинама, производња примарно усмерена на ауто делове и машинску индустрију, као и производњу олова и цинка, додавши да је стопа незапослености веома ниска. С тим у вези, навео је да се на територији Општине налази 117 села, у којима живи око 130.000 становника, а у граду Крџали настањено је 60.000 људи. 
    Амбасадор Ж. Јовић је представио актуелну пословну климу у Р. Србији, модалитете и потенцијале за економски развој, као и могућности инвестирања. Истакао је значај сарадње између Амбасаде и Општине, пре свега у циљу јачања економског потенцијала две земље.
     Договорено је да се у наредном периоду изврши братимљење Општине Крџали са једном од општина у Р. Србији.