Printer Friendly Version 12.11. – Dan Sv. Kralja Milutina @ 15 November 2021 02:47 PM

   Dana 12. novembra 2021. godine, nakon više od dve sedmice različitih manifestacija i ceremonija, kojima je u organizaciji Ambasade R. Srbije u Sofiji i Sofijske mitropolije, obeleženo 700 godina od upokojenja Stefana Uroša II Milutina (Sv. Kralja Milutina), u prostorijama Ambasade ovaj veliki jubilej završen je obeležavanjem krsne slave Sv. kralj Milutin.
   U prisustvu velikog broja Srba koji rade i žive u R. Bugarskoj, gostiju iz SPC i BPC, presečen je slavski kolač i na prigodan način (u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom), obeležena je pomenuta slava.
    Tim povodom, ambasador Ž. Jović pozdravio je sve prisutne, još jednom ukazao na značaj koji veliki srpski vladar i danas ima i u R. Srbiji i u R. Bugarskoj. Takođe, napomenuo je da se nada da će početak obeležavanja ovog velikog dana i na ovaj način, u Ambasadi R. Srbije, doprineti vaspitanju novih srpskih naraštaja koji dolaze, ali i pomoći učvršćivanju veza sa bratskim pravoslavnim narodom, te i na taj način doprineti razvoju ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske.