Printer Friendly Version 12.11. – Дан Св. Краља Милутина @ 15 November 2021 02:45 PM

   Дана 12. новембра 2021. године, након више од две седмице различитих манифестација и церемонија, којима је у организацији Амбасаде Р. Србије у Софији и Софијске митрополије, обележено 700 година од упокојења Стефана Уроша II Милутина (Св. Краља Милутина), у просторијама Амбасаде овај велики јубилеј завршен је обележавањем крсне славе Св. краљ Милутин.
   У присуству великог броја Срба који раде и живе у Р. Бугарској, гостију из СПЦ и БПЦ, пресечен је славски колач и на пригодан начин (у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом), обележена је поменута слава.
  Тим поводом, амбасадор Ж. Јовић поздравио је све присутне, још једном указао на значај који велики српски владар и данас има и у Р. Србији и у Р. Бугарској. Такође, напоменуо је да се нада да ће почетак обележавања овог великог дана и на овај начин, у Амбасади Р. Србије, допринети васпитању нових српских нараштаја који долазе, али и помоћи учвршћивању веза са братским православним народом, те и на тај начин допринети развоју укупних билатералних односа Србије и Бугарске.