Printer Friendly Version Ambasador R. Srbije u Sofiji prisustvovao osnivačkom sastanku Balkanske košarkaške lige u kolicima @ 27 October 2021 11:15 AM

      Ambasador Ž.Jović prisustvovao je juče osnivačkom sastanku Balkanske košarkaške lige u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League-BWBL). Osnivači pomenute lige su KK osobe sa invaliditetom Levski, iz Sofije, kao i klubovi KKK Najs iz Niša, KKK Bijeljina iz BiH, i Paraololimpijski komitet Crne Gore.
     Ambasador je osnivačima poželeo sreću i veliki uspeh, i zahvalio se igračima, koji svojom energijom, snagom i voljom daju primer kako se korača kroz život i kako se bori sa problemima. Ambasador je pozdravio napore svih osnivača da se države regiona dodatno povežu, te i na ovaj način pospeše druge vidove saradnje, koji će neminovno dovesti i do većeg razumevanja i do željenog bržeg razvoja i prosperiteta naših država. Pozvao je i druge institucije i pojedince da pomognu razvoju i same lige ali i ovog sporta, koji nadu uliva ne samo onima koji u njemu direktno učestvuju, već mnogo više nama, koji ih sa ogromnim zadovoljstvom i radošću gledamo.