Printer Friendly Version Амбасадор Р. Србије у Софији присуствовао презентацији компаније „XSUN“ @ 22 October 2021 12:29 PM

Дана 21.10.2021. године Амбасадор Жељко Јовић присуствовао је презентацији, организованој до стране франнцуске компаније „XSUN“, која се бави производњом дронова. Том приликом представљене су детаљне карактеристике дрона, који носи име компаније „XSUN“, те је на полигону аеродрома „Лесново“, извршен и показни лет истог. Наведени дрон представља најбољи производ компаније, који је израђен најмодернијим и најквалитетнијим материјалима, који се користе на летелицама за свемирски програм.Такође,користећи сунчеву енергију, дрон је показао изузетно велику аутономност у лету, као и могућност покривања 80 км ваздушног простора.

Амбасадор Јовић је овом приликом разговарао са Бенџамином Давидом, оснивачем и директором компаније, др. Валдерманом Кребсом, развојним директором, бившим експертом у немачком ваздушно-космичком центру (DLR) и са Валеријем Димитровим, координатором асоцијације "CREAM Europe", лиценцираним за заступање „XSUN“ компаније у Р. Бугарској, Румунији и Србији, те су разматране могућности евентуалне сарадње са Р. Србијом.