Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Ž. Jovića sa zamenicom ministra turizma R. Bugarske Marijom Belkolevom @ 15 October 2021 01:52 PM

Dana 14.10.2021. godine, ambasador Željko Jović sastao se zamenicom ministra turizma R. Bugarske, Marijom Belkolevom. Tom prilikom, razmotrene su mogućnosti produbljivljanja bilatertalne saradnje u domenu turizma i nastavka angažovanja na realizaciji aktuelnih  prekograničnih projekata. U tom cilju, dogovoreno je da se u narednom periodu održi sastanak između resornih Ministarstava dve zemlje, kao i da se organizuje radni susret između srpskih i bugarskih turoperatera.
Obzirom da je akteulna epidemiološka situacija prouzrokovala da se R. Srbija označi kao „crvena zona“, te da je uvedena mera, kojom se zabranjuje ulazak u Bugarsku građana iz R. Srbije, zatražena je podrška Ministarstva turizma R. Bugarske, da se srpskim državljanima omogući ulazak u R. Bugarsku, uz ispunjavanje određenih uslova (vakcina, PCR, i dr..).
Tokom sastanka, pozitivno je ocenjena dosadašnja saradnja iz oblasti prekograničnih programa dve zemlje, te je dogovoreno da se u narednom periodu intezivira zajedničko angažovanje, u cilju realizacije aktuelnih projekata, što će najviše doprineti razvoju lokalnih samouprava obe države.