Printer Friendly Version Састанак амбасадора Ж. Јовића са заменицом министра туризма Р. Бугарске Маријом Белколевом @ 15 October 2021 01:51 PM

Дана 14.10.2021. године, амбасадор Жељко Јовић састао се заменицом министра туризма Р. Бугарске, Маријом Белколевом. Том приликом, размотрене су могућности продубљивљања билатерталне сарадње у домену туризма и наставка ангажовања на реализацији актуелних прекограничних пројеката. У том циљу, договорено је да се у наредном периоду одржи састанак између ресорних Министарстава две земље, као и да се организује радни сусрет између српских и бугарских туроператера.
Обзиром да је актеулна епидемиолошка ситуација проузроковала да се Р. Србија означи као „црвена зона“, те да је уведена мера, којом се забрањује улазак у Бугарску грађана из Р. Србије, затражена је подршка Министарства туризма Р. Бугарске, да се српским држављанима омогући улазак у Р. Бугарску, уз испуњавање одређених услова (вакцина, ПЦР, и др..).
Током састанка, позитивно је оцењена досадашња сарадња из области прекограничних програма две земље, те је договорено да се у наредном периоду интезивира заједничко ангажовање, у циљу реализације актуелних пројеката, што ће највише допринети развоју локалних самоуправа обе државе.