Printer Friendly Version Obeležavanje 65 godina postojanja Zajedničkog instituta za nuklearna istraživanja - JINR @ 17 September 2021 12:10 PM

Ambasador Ž. Jović prisustvovao je i obratio se na svečanom obeležavanju i naučnoj sesiji posvećenoj 65-oj godišnjici postojanja Zajedničkog instituta za nuklearna istraživanja, čiji je pridruženi član i R. Srbija.
Ovom prilikom, obeleženo je i 65 godina članstva Bugarskog instituta za nuklearna istraživanja u ovoj organizaciji (Bugarski institut deo je BAN, Bugarske akademije nauka). U svom obraćanju, ambasador Ž. Jović je posebno istakao veliku ulogu nauke u uspešnom razvoju svake države, kao i u životu svakog čoveka pojedinačno. U tom smislu, ukazao je na spremnost R. Srbije da svojim naučnim potencijalom i u narednom periodu doprinosi razvoju i boljitku čitavog čovečanstva.
U razgovoru sa Dimitrijem Vladivanovićem Kanainom, šefom međunarodne saradnje JINR, ambasador Ž. Jović je informisan da je R. Srbija kao pridruženi član veoma cenjena, i da se u skorije vreme očekuje i njen prijem u punopravno članstvo.