Printer Friendly Version Обележавање 65 година постојања Заједничког института за нуклеарна истраживања - ЈИНР @ 17 September 2021 12:08 PM

Амбасадор Ж. Јовић присуствовао је и обратио се на свечаном обележавању и научној сесији посвећеној 65-ој годишњици постојања Заједничког института за нуклеарна истраживања, чији је придружени члан и Р. Србија.
Овом приликом, обележено је и 65 година чланства Бугарског института за нуклеарна истраживања у овој организацији (Бугарски институт део је БАН, Бугарске академије наука). У свом обраћању, амбасадор Ж. Јовић је посебно истакао велику улогу науке у успешном развоју сваке државе, као и у животу сваког човека појединачно. У том смислу, указао је на спремност Р. Србије да својим научним потенцијалом и у наредном периоду доприноси развоју и бољитку читавог човечанства.
У разговору са Димитријем Владивановићем Канаином, шефом међународне сарадње ЈИНР, амбасадор Ж. Јовић је информисан да је Р. Србија као придружени члан веома цењена, и да се у скорије време очекује и њен пријем у пуноправно чланство.