Printer Friendly Version 16. јун 2021. Бугарска важан економски и трговински партнер Србије @ 16 June 2021 03:14 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са амбасадором Бугарске у Србији Петком Дојковим да је Бугарска важан економски и трговински партнер наше земље и указала на значај развијања пројектне сарадње у будућем периоду.


Брнабић је истакла да кључни пројекат представља завршетак ауто-пута од Софије до границе двеју земаља, додавши да је Србија заинтересована и за заједнички пројекат гасне интерконекције између Ниша и Димитровграда, као дела „Балканског тока“.
Амбасадор Бугарске је нагласио да је Србија партнер са којим се развијају веома добри суседски односи, оценивши да наша земља уједно представља и најважнији фактор стабилности на Западном Балкану.
Он је, осим економске сарадње, указао на могућности заједничког деловања и у областима образовања и животне средине.
Дојков је честитао Србији на мерама и резултатима које спроводи у борби против епидемије коронавируса, али и успешном очувању стабилности своје економије у кризним епидемиолошким условима.
Председница Владе је бугарском амбасадору, који је на дужност ступио у априлу ове године, пожелела добродошлицу и пуно успеха у заједничком развијању српско-бугарских односа.

www.srbija.gov.rs