Printer Friendly Version U prostorijama Ambasade R. Srbije u Sofiji održan sastanak (Serbian-Bulgarian Business Forum) @ 9 June 2021 11:08 AM

Dana 08 juna 2021. godine, u organizaciji Ambasade R. Srbije i Agencije za promociju malih i srednjih preduzeća R. Bugarske (BSMEPA), održan je radni sastanak „Serbian-Bulgarian Business Forum“. Sastanak, koji je održan u prostorijama Ambasade, otvorili su zamenik ministra ekonomije R. Bugarske, Kalina Konstantinova, direktor BSMEPA Bojko Takov, direktor sektora za planiranje i analizu Razvojne agencije Srbije (RAS) Vladimir Jovanović, direktor regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga (PKS) Aleksandar Milićević i ambasador R. Srbije u R. Bugarskoj Željko Jović.

Predstavnici Bugarske agencije za investicije i Razvojne agencije Srbije su predstavili aktuelnu poslovnu klimu u Srbiji i Bugarskoj, modalitete za ekonomski razvoj, kao i mogućnosti investiranja u dve zemlje. Skupu je  prisustvovalo oko 40 zastupnika privrednih subjekata iz Srbije i Bugarske, koji su nakon plenarnog dela, održali pojedinačne (B2B) sastanke i razmenili informacija od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje. Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena IT tehnologija, proizvodnje i distribucije medicinske i laboratorijske opreme, mašinske industrije, sektora tekstilne i prehrambene proizvodnje, kao i energetike.