Printer Friendly Version У просторијама Амбасаде Р. Србије у Софији одржан састанак (Serbian-Bulgarian Business Forum) @ 9 June 2021 11:05 AM

Дана 08 јуна 2021. године, у организацији Амбасаде Р. Србије и Агенције за промоцију малих и средњих предузећа Р. Бугарске (БСМЕПА), одржан је радни састанак „Serbian-Bulgarian Business Forum“. Састанак, који је одржан у просторијама Амбасаде, отворили су заменик министра економије Р. Бугарске, Калина Константинова, директор БСМЕПА Бојко Таков, директор сектора за планирање и анализу Развојне агенције Србије (РАС) Владимир Јовановић, директор регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа (ПКС) Александар Милићевић и амбасадор Р. Србије у Р. Бугарској Жељко Јовић.

Представници Бугарске агенције за инвестиције и Развојне агенције Србије су представили актуелну пословну климу у Србији и Бугарској, модалитете за економски развој, као и могућности инвестирања у две земље. Скупу је  присуствовало око 40 заступника привредних субјеката из Србије и Бугарске, који су након пленарног дела, одржали појединачне (В2В) састанке и разменили информација од узајамног интереса, а у циљу остваривања евентуалне будуће пословне сарадње. Структура компанија је превасходно била из домена ИТ технологија, производње и дистрибуције медицинске и лабораторијске опреме, машинске индустрије, сектора текстилне и прехрамбене производње, као и енергетике.